Sportgolv

Vår viktigaste produkt är Rinktex – ett smart, isolerande material som läggs på isen. Tack vare Rinktex kan en arena eller ishall användas till annat och därigenom öka sina intäkter.

Vårt tennisgolv Bolltex Elite är skonsamt mot kroppen och därför i första hand anpassat till tennismotionärer. Det uppskattas speciellt av hallägare som vill ha god ljudmiljö i anläggningen och samtidigt låga underhållskostnader.

Affärsområdet sportgolv innehåller även speciellt utvecklade material för bangolf på familje- och elitnivå samt bowls.Yttäckning

Alla arenor och ishallar behöver inkomster. På ett par timmar förvandlar Rinktex en arena, is- eller idrottshall till en mångsidig lokal för konserter, utställningar eller inomhussport. Du hittar Rinktex på ledande arenor som Globen, Scandinavium, Kinnarp Arena osv. Lägg Rinktex direkt på is eller golv, fyll på med stolar eller läktare och publiken är välkommen. Självklart går det att bara täcka delar av en rink och behålla isen på resten.

Tennisgolv

Bolltex Elite absorberar buller och ger hallen en behaglig ljudnivå. Golvet är mjukt och därför skonsamt mot kroppen. Fokuserar din klubb på motionsspelare och ungdomar så är Bolltex Elite ett självklart förstahandsval. Välj mellan flera olika färgkombinationer som ger hallen ett lyft. Bolltex Elite har hög slitstyrka och behåller sina spelegenskaper under många år. Golvet är lätt att städa, dammsuga och hålla fräscht. Bolltex Elite levereras i breda rullar som ger få skarvar och gör att installationen går snabbt. Finns även som portabelt tennisgolv.

Bangolf

Filt är skonsamt för både klubbor och bollar; det är lätt att hålla rent samtidigt som banorna ger ett trevligt och ombonat intryck. Golftex 1 är den perfekta banbeläggningen för campingplatser och liknande - en slitstark produkt, tillverkad av högklassiga syntetfibrer som tål både solljus och regn. Golftex II rekommenderas för tävlingsbanor tack vare jämn friktion och exakt rullriktning. Golftex II har dels ett tåligt och lättskött ytskikt, dels ett elastiskt sviktskikt som gör att mattan inte trycks samman utan behåller sin spänst i många år.

Mattcurling och bowls

Mattcurling spelas på en speciell matta som går snabbt att rulla ut. I föreningar med friskvård på programmet, t ex PRO, är mattcurling populärt; sak samma i många skolor. Nordifa levererade sin första mattcurlingmatta redan år 2000. Dagens matta har perfekt glid, frihet från veck och tydliga, tåliga linjer. Bowls introducerades i Sverige år 2005 och växer sakta men säkert år för år. Man spelar inomhus på en speciell matta.

Service

Installation av sportgolv, framför allt tennisgolv, kräver erfarenhet och rätt hjälpmedel. Vår serviceavdelning kan knepen och åtar sig gärna läggningsuppdrag. När ett tennisgolv varit i bruk ett antal år är det vanligt med slitskador, framför allt vid servepositionerna. Vi kan byta ut den slitna bandelen mot nytt material, nästan utan att det märks. Kontakta oss så berättar vi mer!

To Top