e

Snyggare tomte med teknik från Nordifa.

Tomtekollektivet har en tuff arbetsmiljö. Inte nog med att alla världens barn ska besökas under ett enda dygn - dagens energieffektiva skorstenar är numera så trånga att tomten blir kraftigt nedsmutsad under passagen ner genom skorstenen. Stillasittandet under 364 av årets dagar har dessutom gjort att tomten med åren blivit tämligen fet.

Förra julen vägrade ett antal skräckslagna barn acceptera att tomten inte var röd, glad och grann utan svettig, tjock och svart. Vid flera tillfällen lär tomten ha blivit utsparkad och som ett simpelt bud nesligen fått lämna sina paket vid köksingången.

Goda råd var dyra, och i sin nöd vände sig tomtarna till Nordifa. För vår utvecklingsavdelning var det här en enkel match - rena barnleken faktiskt. Våra proffsiga tekniker är vana vid att skapa material som ska motstå både svavelsyra och glödande partiklar. Samt allt däremellan.

Lösningen blev ett specialmaterial uppbyggd av fina, glatta fibrer dels hindrar sot och smuts att fastna, dels sänker friktionen vid resan genom skorstenen. Julen 2018 kommer därför barnen att möta en tomte som ser ut precis som en tomte ska.

Som av en händelse är materialet detsamma som vi med framgång använder när vi levererar filtermedia till Nordens ledande industrier samt värme- och kraftvärmeverk. Men det är en helt annan historia...

Vi önskar kunder, leverantörer, partners och personal en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Några fler fake news blir det inte från oss - det sköter andra med den äran.

To Top