Företagsfakta

 

 

 

Nordifa utvecklar, tillverkar och marknadsför textilprodukter för industriell användning. Företaget har en fullständig tillverkningskedja för såväl nålad och stampad filt som för vävda specialprodukter. Detta ger unika möjligheter att skräddarsy produkter efter kundernas skiftande behov.

Nordifa är ett utpräglat problemlösningsföretag. Oavsett om det gäller ett långlivat filtermaterial som ska klara höga temperaturer i ett stålverk, en militärkänga som ska vara varm och skön vid –40° eller ett skonsamt tennisgolv som ska ge arenan god ljudmiljö, så finns lösningen hos oss.

Nordifa arbetar alltid tillsammans med kunden. Vi utgår från den process där produkten ska fungera och kombinerar detta med erfarenhet och textilkunnande. Resultatet blir ofta innovationer som leder till besparingar, effektiviseringar eller bättre miljö.

Formpressning av filt är en av Nordifas specialiteter. Metoden gör det möjligt att i ett enda moment tillverka nyskapande produkter där textilmaterialens estetiska, hållfasthetsmässiga och bullerdämpande egenskaper utnyttjas maximalt.

Nordifa finns på Flygstadens industriområde i Halmstad. Nordifa-koncernen ägs av Robert Bornefalk och hans familj, Varberg.

 

To Top